De Prikpooier en zijn vriendjes

 Ik ben zelf in 80 geboren een prachtig jaar overigens. Tegen de tijd dat we puber plus waren was de gabber periode net begonnen en steeg naar grote hoogte. Ik heb mezelf in die tijd op heel wat feesten begeven al zijn er ook veel dingen die daar nog redelijk vaag zijn. Wat heeft dat te maken met de prikpooier denkt u? Dat zal hopelijk snel duidelijk worden.

Regelmatig heb ik ons Hugootje in beeld gezien met ogen zo groot als schoteltjes rare neus ophaaltjes. Dat alleen al doet mij meteen terug denken aan die tijd. Ik verbaas mij er over dat er niemand gewoon een drugstest eist bij deze man. Die overduidelijk niet clean is. 

Waar Nederland eerst nog naar een groepsimuniteit wilde is dat in een keer snel veranderd naar een test samenleving. En de prikpooier leurt elke dag opnieuw met een spuitje, waar hij en zijn familie stukken beter van worden. Overigens neemt de prikpooier en familie deze prik zelf niet. Het vriendje van de prikpooier is Pinokkio. Ook een heel bijzonder figuur. Lacht overal om en heeft heel veel zaagsel in zijn kop waardoor hij soms in een keer geen actieve herinneringen meer heeft aan bepaalde dingen. Vreemd genoeg zijn het wel de dingen die hem in een negatief daglicht zetten. Het andere vriendje is Snuf, Snuf is heel streng en wil handhaven op de regeltjes van de Prikpooier en Pinokkio. Toen Snuf ging trouwen was hij dat alleen even vergeten. Gelukkig waren er geen fotoś van en kreeg hij geen echte straf. 

De prikpooier heeft sinds dat er een virusje de wereld overgaat de taak om ervoor te zorgen dat het land de juiste medische beslissingen maakt. Eerst word duidelijk gemaakt dat maskers niet zullen helpen en die alleen zijn voor de controle van de mens. Dan is er nog afstand houden, werken vanuit huis voor de gewone mens natuurlijk niet voor het vriendenclubje. Heel veel ontsmetten en vooral je laten testen. Ja het liefst elke dag even een stokje door je neus laten steken ver in je hoofd. Het schijnt dat het virus namelijk in je hersenen het best te traceren is. De maatregelen die bedacht worden gaan steeds verder. Want tussen 21.00 en 05.00 is het virus zo gevaarlijk dat het beter is om niet meer buiten te komen en hebben ze bedacht een avondklok in te stellen. Verder kan je beter niet bij een ander in huis komen dus word dat ook een regeltje. In plaats dat ze domme regeltjes bedenken was het heel misschien logischer geweest om te zorgen dat er meer ziekenhuis bedden kwamen. Noodziekenhuizen waren gebouwd en na de eerste golf ongebruikt weer afgebroken. Het was echt heel ernstig vandaar dat de regeltjes steeds maar weer wat strenger zijn geworden.

Nu de tweede zomer en het blijkt dat de prikpooier zijn spuitjes niet al te best werken. Want wat blijkt de mensen die de spuit hebben gehad testen toch positief en blijken het virus gewoon te verspreiden. Natuurlijk kunnen ze ondanks dat ze besmet zijn, wel gewoon op vakantie gaan om het virus wat meer te verspreiden. De mensen die deze spuit niet willen zijn natuurlijk de boosdoeners en verspreiden het virus. De mensen die netjes gelokt zijn door de prikpooier en de propaganda in krant en op tv zijn slachtoffer van de wappies. Wappies ja dat zijn in de ogen van de prikpooier en zijn vriendjes geen mensen maar idiote wezens die overal wat achterzoeken.

Pinokkio en zijn aanhang kwamen onder vuur door een affaire iets met toeslagen. Duizenden gezinnen waren hierdoor getroffen. Sommige hadden hun kinderen af moeten staan, schulden gemaakt, relaties geheel gesloopt hierdoor. Dat was niet de eerste keer dat Pinokkio ergens bij betrokken was. Dus zeiden Pinokkio, Snuf en de Prikpooier dat ze ontslag gingen nemen. Nieuwe verkiezingen dus was het feest. De Prikpooier had overduidelijk het lijsttrekkerschap van zijn partij gewonnen, daar was geen enkele twijfel over dus ook zeker geen schandaal. Na een paar weken bedacht de Prikpooier zich want ja het lastige virus nam zoveel tijd in beslag dat hij het niet meer zag zitten. Ondertussen zijn de verkiezingen geweest en zou je denken dat we van de Prikpooier en zijn vriendjes af zouden zijn. Maar nee hoor het is onmogelijk om een nieuwe regering te vormen dus gaat Pinokkio en co gewoon door. Pinokkio heeft het ook liever zo, want hij zei zelf al we hebben nu meer macht dan toen we geen ontslag hadden genomen. Niemand kan ons nu iets maken. Dus allemaal lekker op vakantie en na de zomer hebben we nog steeds te maken met de Prikpooier en zijn vriendjes. 

Laten we hopen dat wij Prikpooier en zijn vriendjes snel uit kunnen zwaaien en een liedje voor hen kunnen zingen. Prikpooier en Snuf hebben ons al verrast laten wij hen nu maar eens verrassen.

Comments

Popular posts from this blog

FVD

QR Paspoort

Corona maatregelen?