FVD

 Forum voor democratie, bij heel veel mensen gaat er dan meteen een wappie alarm af. Maar is dat terecht?

Voor de verkiezingen waren er twee zeteltjes Thierry Baudet en Theo Hiddema. Theo is de meest mondige die de tweede kamer in die tijd had. Maar als strafpleiter mag je dat ook verwachten. Veelbelovend was het dat ook Wiebren van Haga zich aansloot.

Toen het op verkiezingen aankwam was er de vrijheids campagne waarin het Anti geluid tegen de regering en de genomen maatregelen zeer duidelijk werden. In de normale media werden ze gezien als WAPPIES. Maar dat is een geuzen naam. Met 8 zetels was het dan ook een van de grote winnaars van de verkiezingen.

Helaas bleken er zoals eerder nog steeds een paar wolven in schaapskleren in de groep te zitten en scheiden zich snel af. Ik zal eerlijk zijn in eerste instantie dacht ik dat het moment dat Wiebren weg was voor FVD niet gunstig uit zou pakken, maar ook ik heb het wel eens mis. Al snel werd gr Haga een heel stuk gematigder en werd duidelijk dat de VVD nooit uit Wiebren was gegaan, maar hij FVD misbruikt heeft om maar een zeteltje te houden.

Het voordeel voor de FVD werd snel gezien, Thierry pakt alle wind en daarachter blijken gewoon echte toppers te zitten. In de luwte komen ze aan en slaan genadeloos toe. Gideon, Freek, Pepijn en Simone hebben allemaal laten zien dat ze een echte aanwinst zijn. Verstand van zaken hebben en op een voor iedereen te begrijpen manier het debat aangaan. En elke keer weer met grote precisie een voltreffer scoren. De reactie van de gevestigde orde is dan ook dat van een kind op het schoolplein. WAPPIES we nemen ze niet serieus.

WAPPIES is een geuzen naam, die krijg je niet die moet je verdienen. Ik kan niet anders zeggen dan dat ze het ook echt verdienen. 

Forum land en forumcoins, het klinkt als een fantasie als een grote speeltuin en ergens is dat ook een fantasie, maar mocht de wereldorde op deze voet verder gaan dan kan het zomaar waarheid worden. 

Uiteindelijk is er maar één partij die gewoon ronduit tegen de gevestigde macht ingaat en of je nu voor of tegen hen bent, dat is iets wat gewoon niet te ontkennen valt. Voor de tegenstanders kan ik alleen maar zeggen. Lees de uitspraken van Thierry van een jaar geleden eens terug en kijk wat voor onwaarheden er zijn gezegd en wat er van die uitspraken is uitgekomen het kan je verrassen.

Zijn er dan geen minpunten aan deze partij? Ja die zijn er zeker wel, maar als je de plusjes en minnetjes wegstreept is er een ding wat blijft staan en dat is een heel dikke plus.

Comments

Popular posts from this blog

Covid vaccin

Nederlandse politiek